skip to Main Content
Wat Is Een Online Cursus?

Wat is een online cursus?

Een online cursus is een vorm van kennisdeling waarbij er altijd gebruik van digitale mogelijkheden, zoals een online community of een website. Een website of een community software kan dusdanig ingedeeld worden dat een e-learning wordt gecreëerd. Voor bedrijven en instanties is een online cursus een uitstekende middel om klanten te trekken zonder dat hier enige investeringen hoeven gedaan worden in een uitgebreide marketingcampagne.

 

Wat is het voordeel van een online cursus?

Het grote voordeel voor de makers van een online cursus is dit als een passief verdienmodel kan worden gezien. Het kan namelijk voor een wederkerende omzet creëren waarbij je gebruikt maakt van de kracht van het aanbod. Na de investering van tijd, zullen er geen andere werkzaamheden moeten worden uitgevoerd voor de online cursus en kunnen de gebruikers op elke locatie en elke tijdstip gebruik maken van de online cursus. Ook is er natuurlijk een voorwaarde en dat is dat de online cursus actueel is. Ten slotte zullen er geen voorraden moeten worden aangehouden en vindt er dus ook geen verzending van fysieke studiemateriaal plaats.

 

Hoe bied je een online cursus aan?

Het is natuurlijk verstandig om in de e-learning omgeving, uw volledige cursusaanbod te laten zien, zonder dat dit te openen voor alle gebruikers. Een cursist die niet direct kiest voor een reeks van online cursussen aan te schaffen, ziet direct wel de andere mogelijkheden wanneer hij/zij de gewenste cursus hebben afgerond. Vervolgens wordt er via deze manier ingespeeld op de verzameldrift die veel mensen hebben.

 

Wat voor content kan er aangeboden worden?

De content van de online cursus kan op verschillende manieren aangeboden worden. Het is mogelijk om de cursus in één keer aan te bieden zodat de cursist in eigen tempo de alle informatie die nodig is tot zich kan nemen. Ook is er nog een andere mogelijkheid en dat u de content periodiek vrijgeeft. Dit wordt ook wel content dripping genoemd.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top